Mondriaan Winterswijk in het nieuws door nieuw werk

23 november 2022

In het kader van onze beschrijving van de grote expositie in het museum K20 in de stad Düsseldorf (zie pagina 2 en de flyer) is er ook aandacht voor het grote nieuws over een onlangs verworven ouder schilderij van Piet Mondriaan, dat nu te zien is in het Museum Villa Mondriaan.

Mondriaan Winterswijk in het nieuws door nieuw werk

Museum Villa Mondriaan

Maak van de gelegenheid gebruik om het Museum Villa Mondriaan te bezoeken om te ontdekken dat Piet Mondriaan een schat aan voorstellingen van boerderijen, landschappen en stadsgezichten heeft geschilderd. Ontdek ook de andere kant van zijn creativiteit en stijlwisseling en laat u zich verrassen door de veelzijdigheid van zijn oeuvre.

In Winterswijk in de Achterhoek zijn veel kenmerken, situaties en aanduidingen over Mondriaan eveneens te ervaren bij een wandeling door de binnenstad. Piet Mondriaan heeft van zijn achtste tot zijn twintigste in de villa op Zonnebrink 4 gewoond. Mondriaan leerde hier voor het eerst tekenen en schilderen en legde hier de basis voor zijn latere ontwikkelingen in de abstracte kunststijl en komt in de USA het onvoltooid schilderij “Victory Boogie Woogie" tussen 1942 en 1944 tot stand. De openingstijden van de Villa zijn beperkt.

Mondriaan Winterswijk in het nieuws door nieuw werk - 2

Museum Villa Mondriaan, Zonnebrink 4, NL-7101 NC Winterswijk, www.villamondriaan.nl.


Gerelateerde artikelen