Museum Huis van het boek laat Eschers ex librissen zien (1)

25 augustus 2023

Vanaf 1 oktober 2023 t/m 4 februari 2024 toont “Huis van het boek” een vrij onbekende kant van de wereldberoemde graficus en kunstenaar Maurits C. Escher. In het Escherjaar 2023 laat het museum in een compacte expositie een overzicht zien van werk dat Escher in opdracht maakte.

Museum Huis van het boek laat Eschers ex librissen zien (1)

Museum Huis van het boek

Een deel van dit werk, waaronder originele tekeningen, was nog niet eerder voor het grote publiek te zien. Het omvat, vaak opvallend kleurige, boekillustraties, uitnodigingen, nieuwjaarswensen, programmaboekjes, ex librissen, postzegels en bankbiljetten, afkomstig uit de collecties van particulieren, museum Huis van het boek en andere publieke instellingen.

Museum Huis van het boek laat Eschers ex librissen zien (1) - 2 Museum Huis van het boek laat Eschers ex librissen zien (1) - 3 Museum Huis van het boek laat Eschers ex librissen zien (1) - 4
M.C. Escher, nieuwjaarswensen 1953 en 1954 Eugène & Willy Strens, coll. Huis van het boek.

Dankzij de bijdrage van de Gemeente Den Haag kan het publiek nu kennisnemen door de voorbeelden met dat vrij onbekende grafische werk uit het oeuvre van Escher. Een van de topstukken uit de collectie van museum Huis van het boek is de publiekslieveling met de titel ‘Regelmatige vlakverdeling’, een uitgave die Escher in 1958 voor Stichting De Roos vervaardigde. Hiervan bezit het museum naast tekeningen en correspondentie, de complete set van zes door Escher uitgesneden houtblokken. (Wordt vervolgd).

Museum Huis van het boek, Prinsessegracht 31, 2514 AP Den Haag, www.huisvanhetboek.nl.


Gerelateerde artikelen