Neem een kijkje in de kelder thuis bij Maurits C. Escher

1 augustus 2023

In 1898 werd in het Princessehof te Leeuwarden de inmiddels wereldberoemde graficus Maurits Cornelis Escher geboren. In een kleine expositie in zijn geboortehuis is onder de titel “Thuis bij M.C. Escher” in de kelder van Museum Princessehof, in het kader van de landelijke viering van de 125e geboortedag, veel te zien over het leven van de jonge Maurits Escher.

Neem een kijkje in de kelder thuis bij Maurits C. Escher

Keramiekmuseum Princessehof

Met deze expositie eert het Princessehof een van zijn beroemdste bewoners en wel graficus M. C. Escher (1898-1972). Zijn eerste levensjaren bracht hij door in dit geweldige woonhuis. Aan de hand van jeugdfoto’s, voorwerpen en een documentaire wordt de band tussen Escher en het Princessehof meer dan ooit duidelijk. Ook wordt de invloed van keramiek op het kunstenaarschap van Escher in beeld gebracht.

Neem een kijkje in de kelder thuis bij Maurits C. Escher - 2
Escherkelder; foto's van Ruben van Vliet.

Straatkunstenaar Leon Keer maakte een grote muurschildering in de vorm van een grote anamorfose in de gewelfde kelder van het Princessehof, als een ode aan het oeuvre van de graficus. Hij koos voor een hedendaagse interpretatie van het werk “Hol en bol” uit 1955 van M.C. Escher. Tot en met 31 december 2025 is de expositie nog te bewonderen. Maak een selfie van uw bezoek aan de Escherkelder.

Keramiekmuseum Princessehof, Grote Kerkstraat 9, NL-8911 DZ Leeuwarden, www.princessehof.nl.


Gerelateerde artikelen