Museum Jan van der Togt presenteert Ans Markus

27 oktober 2017

Tot en met 7 januari 2018 toont Museum Jan van der Togt in een overzichtstentoonstelling het nieuwe en vroegere werk van kunstenaar Ans Markus. Bezoekers maken kennis met kunstzinnige uitingen van haar gevoeligheden voor het verborgen verdriet en de pijn van oud zijn, de schaduwkanten van het leven. Zij schilderde een reeks realistische jeugdportretten van onder andere de kunstenaars Frida Kahlo en Amedeo Modigliani, waarmee zij haar bewondering voor deze kunstenaars laat zien.

Museum Jan van der Togt presenteert Ans Markus

Museum Jan van der Togt Amstelveen

Naast recent werk toont het museum een selectie uit vroeger werk als schetsen, tekeningen en kleinere schilderijen en laat haar sculpturen in brons en porselein zien. Met haar sculpturen accentueert zij haar veelzijdige kunstenaarschap. Schilderijen uit de magisch realistische windelserie, waarmee Ans Markus de afgelopen decennia een trouw publiek heeft bereikt, zijn eveneens in Museum Jan van der Togt. Op zondagen tot en met 26 november a.s. is de kunstenaar van 13 tot 15 uur in het museum aanwezig om bezoekers rond te leiden door haar expositie.

Museum Jan van der Togt presenteert Ans Markus - 2

Naamgever en oprichter van het museum is industrieel en verzamelaar Jan van der Togt (1905-1995). Hij was oprichter en directeur van de beroemde Tomado-fabrieken. In 1991 opende hij zijn museum in Amstelveen.

Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, NL-1182 JE Amstelveen, www.jvdtogt.nl.


Gerelateerde artikelen