Nieuwe tijdschriften voor de OF - Tijdschriftencollecties (maart 2023)

5 maart 2024

Zomaar weer een selectie van nieuwe en oudere tijdschriften uit de telkens verder groeiende OF-Tijdschriftencollecties met een schat aan thematische onderwerpen, die ook terug zijn te vinden in ons maandelijks verschijnende nieuwsbrief. Door de hoeveelheid aan opgespoorde, aangeboden en spontaan aangekochte uitgaven is het nagenoeg onmogelijk om alle uitgaven gedetailleerd te bespreken in OF.

Nieuwe tijdschriften voor de OF - Tijdschriftencollecties (maart 2023)

Het hekwerk is gevormd door vliegende meeuwen op Avenue.

We volstaan daarom met het aangeven van de aanwinsten. In onze reeks publicaties van de rubriek “Filatelistische aandacht voor:...” zullen diverse tijdschriften wel besproken worden. Zo is de uitgave “Avenue” opgenomen in het thema “Optische illusies”, door het hekwerk dat gevormd is door de vliegende meeuwen en vindt de uitgave “Psychologies”, met een portret van de psycholoog Freud, een plaatsje in het thema “Neurologie”.

Nieuwe tijdschriften voor de OF - Tijdschriftencollecties (maart 2023) - 2 Nieuwe tijdschriften voor de OF - Tijdschriftencollecties (maart 2023) - 3 Nieuwe tijdschriften voor de OF - Tijdschriftencollecties (maart 2023) - 4

De uitgave “Filosofie” heeft een plekje gevonden in het thema “Anaglyf & Stereoscopie”. De uitgaven van ”Skeptiker” (in diverse landen) geven telkens bijzondere benaderingen van feiten, gebeurtenissen, onderzoeksresultaten en gekozen richtingen in wetenschap, cultuur, techniek, maatschappij en politiek. De redactionele artikelen zijn kritisch tegenover andere meningen en standpunten.