Nostalgische Ankerpuzzels voor educatieve doeleinden

27 januari 2023

Recent kwamen wij in het bezit van drie aantrekkelijke doosjes met stenenpuzzels in de uitvoering van de bekende steentjes van het wereldberoemde merk Anker. De bouwblokjes van Anker zijn puur natuurlijke producten, ze zijn ecologisch verantwoord en worden vervaardigd van kwartszand, krijt, lijnolie en kleurpigmenten. De lange en veelbewogen traditie van Ankerstenen gaat terug tot de Duitse pedagoog Friedrich Fröbel.

Nostalgische Ankerpuzzels voor educatieve doeleinden

Fröbel is ontwikkelaar van het eerste systeem bouwspel voor kinderen.

De grondlegger van de spelpedagogiek en uitvinder van de kleuterschool heeft als educatief doel om vrij denkende mensen elementen te presenteren voor hun creatieve ontwikkeling. Volgens Fröbel wordt de wereld ervaren door te spelen.

Nostalgische Ankerpuzzels voor educatieve doeleinden - 2 Nostalgische Ankerpuzzels voor educatieve doeleinden - 3 Nostalgische Ankerpuzzels voor educatieve doeleinden - 4

Fröbel is ontwikkelaar van het eerste systeem bouwspel voor kinderen, dat uit hout bestaat en de kubus als basisvorm heeft. Op deze manier worden kinderen gestimuleerd in hun voelen, denken en cognitie en worden motoriek, fantasie en creativiteit aangewakkerd. Voor educatieve doeleinden makkelijk en handig materiaal in de school en voor thuis gebruik.


Gerelateerde artikelen