Objecten en sculpturen als kleine kunstwerken in huis

30 juli 2020

Het verzamelen van originele kunstwerken voor de huiskamer, studeerkamer of voor de mooie-dingen-kamer is veelal een kostbare aangelegenheid voor particulieren en kleine ondernemers. In musea, galerieën en op kunstbeurzen kunnen kunstliefhebbers in het algemeen slagen om gewenste kleine kunstwerkjes aan te schaffen om de leef- en werkruimten te sieren.

Objecten en sculpturen als kleine kunstwerken in huis

ars mundi

Ook zijn er meerdere grote en kleine bedrijven die op de markten van de kunsthandel werkzaam zijn. Meerdere daarvan brengen regelmatig catalogi uit om door te bladeren en om een keuze te maken. Nagenoeg alle aanbieders hebben hun assortiment ook te koop via de bijbehorende website. In de catalogus van ars mundi (zomer 2020) staat een schat aan verkoopbare originele en replica schilderwerken, grafische werken, objecten en sculpturen van bekende kunstenaars en minder bekende artiesten en professionele kunstenaars.

Objecten en sculpturen als kleine kunstwerken in huis - 2 Objecten en sculpturen als kleine kunstwerken in huis - 3 Objecten en sculpturen als kleine kunstwerken in huis - 4
Afb.1 Venus von Willendorf; Afb.2 James Rizzi

Ook vinden lezers van de catalogi sieraden, gebruiksvoorwerpen en sculpturen en silhouetten voor de tuin, binnenplaatsen en grotere binnenruimten. In deze zomeruitgave is tevens één van de bekendste archeologische vondsten afgebeeld, en wel de “Venus van Willendorf”. Het 11 cm hoge beeldje is uit historisch oogpunt zonder twijfel de spraakmakendste voorstelling van vrouwelijke vormen uit lang vervlogen tijden. Bij ars mundi is een mooie replica van dit beeldje te koop.

ars mundi, Bödekerstraβe 13, 30161 Hannover (Duitsland), www.arsmundi.de.


Gerelateerde artikelen