Ontdekkingsreis naar het oneindige van het heelal

13 januari 2013

Zou er werkelijk een schepper bestaan die heeft gezorgd voor onze bewoonde aarde, onze reizen rondom de wereldbol en onze onderzoeken op de maan? De auteur van het nieuwe boek ‘Universum uit het niets’ laat niets aan het toeval over en neemt de lezer mee op een spannende, magische en vooral onderzoekende reis door de wereld dichtbij en heel veraf in het heelal.

Ontdekkingsreis naar het oneindige van het heelal

Universum uit het niets

Van A tot Z is dit een avonturenboek, filosofisch en nadenkend over ons bestaan van heden en in de toekomst. Als kosmoloog, natuurkundige en hoogleraar aard- en ruimteonderzoek onderzoekt hij ons ontstaan, het heelal, het echte niets en het oneindige op een serieuze wetenschappelijke wijze met een vleugje romantiek, humor en heldere verklaringen.

Bij zijn beschouwingen is natuurlijk rekening gehouden van gevestigde verklaringen voor de evolutie van ons heelal en zelfs met de evolutie van het leven op aarde. Misschien zelfs wel met een knipoog naar de scheppingsverhalen en de vele wetenschappelijke fundamentele verklaringen. De ontwikkelingen van onze kennis in de kosmologie, deeltjestheorie en zwaartekrachtsonderzoek gaven ons een geheel nieuwe kijk op het heelal.

De auteur laat ons nadenken over vanzelfsprekende aannamen over het ontstaan en de ontwikkeling van de aarde en heelal. Hij stuurt ons daarbij, maar laat voldoende ruimte voor een aangepaste mening. Een heerlijk boek voor veel ontspanning!

ISBN 978-90-468-1245-7, “Universum uit het niets”, Lawrence Krauss, Nieuw Amsterdam Uitgevers, 2012, 248 pagina’s


Gerelateerde artikelen