Schoolwerkboekjes ondersteunen onderwerpen

13 januari 2013

In eerdere uitgaven van onze nieuwsbrief Optische Fenomenen bespraken wij drie uiterst informatieve en leerzame boekjes voor leerlingen in de onderbouw. In de serie educatieve en kleurrijke leerboekjes onder de titel “Zinder 11+” zijn onder andere de leerboekjes “Geniaal of getikt?”, “Zien zonder Zicht” en “Kunst als Wetenschap”

Schoolwerkboekjes ondersteunen onderwerpen

Met de titel van de serie geeft de uitgever al aan dat deze boekjes geschikt worden geacht voor kinderen in leeftijden vanaf 11 jaar. Zij kunnen zich door de diverse onderwerpen op basis van interesse in eigen tempo verdiepen in de oorsprong van de natuur, techniek en in wetenschap.

Het werkboek over het leven en het werk van de geleerde Sir Isaac Newton laat de leerling kennismaken met zijn beroemde uitvindingen en ontdekkingen, die aan de ontwikkelingen van de natuurkunde, de sterrenkunde en de wiskunde hebben bijgedragen. Maar ook zaken uit de tijd van Newton zijn in het werkboek behandeld.

Schoolwerkboekjes ondersteunen onderwerpen - 2 Schoolwerkboekjes ondersteunen onderwerpen - 3

In het werkboek over Zien zonder Zicht gaat het over het omgaan met blindheid en het vormen van begrip voor het leven zonder te kunnen zien. De leerlingen krijgen aan de hand van aanvullende figuren, informatie en vooral veel vragen inzicht in het kijkproces en leren spelenderwijs het begin van het Brailleschrift. Braille voor blinden en gebarentaal voor dove mensen worden overzichtelijk en duidelijk behandeld. Ook bevat het werkboek enkele doe-opdrachten en doordenkertjes.

Met het werkboek Kunst als Wetenschap wordt ingegaan op echte en namaak kunst als creatieve werkvorm van de mens door de eeuwen heen. Grotschilderingen in het Franse stadje Lascaux zijn zelfs al ouder dan 17.000 jaar. Maar ook muziek is een vorm van kunst. Het conserveren en onderzoeken van kunst is een hele ‘kunst’. Aandacht is er voor de kunst van Escher, die prachtig grafisch werk maakte met de bekende onmogelijke figuren en vlakverdelingen. Andere vormen van kunst zijn de op-art, architectuur, het fotograferen en muurschilderingen.

Voor algemeen gebruik zijn de boekjes tevens geschikt! Voor meer informatie over de te leveren leermaterialen in de serie Zinder en meer educatieve materialen in het assortiment raadpleeg de site www.schoolsupport.nl


Gerelateerde artikelen