Zien zonder zicht door menselijke vermogens

16 november 2012

De educatieve boekenserie Zinder 11+ is speciaal samengesteld en geschreven voor kinderen vanaf groep 6. Voor elke leerling zit er wel een interessant onderwerp bij in de serie van 30 leesboeken en bijbehorende werkboeken. Op uitdagende en motiverende wijze beschrijven de auteurs van deze reeks compacte leerzame boekjes de onderwerpen.

Zien zonder zicht door menselijke vermogens

Zinder 11+ Schoolsupport

"Zien zonder zicht" bevat gevarieerde vragen en opdrachten en zorgt in combinatie met de tekst in het educatieve boek voor aanvulling op de woordenschat van de leerling en stimuleert verdieping binnen het behandelde onderwerp.

Het werkboek laat leerlingen op speelse en informatieve wijze kennismaken met het soms beladen onderwerp van blindheid of zeer slecht zien. Dankzij de interessante inhoud van dit lees- en doeboekje krijgen zij meer begrip voor het leven van visueel gehandicapten in de klas of daar buiten. Dankzij een lijstje met beroemde blinden wordt het duidelijk dat blindheid niet direct een belemmering is voor prestaties en het functioneren in de maatschappij en binnen een arbeidsproces.

De leerlingen maken kennis met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en de belangrijke rol van het Brailleschrift. Ook zien zij hoe onze ogen zijn opgebouwd en hoe het oog in staat is om onze waargenomen beelden te op het netvlies, om ze door te geven aan de visuele cortex. Met de juiste hulpmiddelen en instructies zijn er voor blinden geen grenzen in het functioneren. Dit leuke boekje helpt bij het krijgen van kennis.

ISBN 978-90-8664-121-5, “Zien zonder zicht”, Susan Brocker, Uitgeverij Schoolsupport, 2007, 36 pagina’s