Oogheelkundige diagnose gebaseerd op ervaringen

18 maart 2014

De diagnostiek in de oogheelkunde is voor een groot deel gebaseerd op eerder gemaakte opnamen bij het onderzoek. In het studie- en referentieboek “Technische Diagnostiek in de Oogheelkunde” zijn de resultaten van tientallen oogheelkundige onderzoeken in kleur en gedetailleerd afgebeeld.

Oogheelkundige diagnose gebaseerd op ervaringen

Technische Diagnostik in der Augenheilkunde

De praktisch gerichte opnamen zijn voorzien van een toelichting en tips voor oogheelkundigen in opleiding en alle praktiserende oogheelkundigen. Van alle onderdelen van het oog zijn opnamen beschikbaar, die onder andere verkregen zijn door het toepassen van ultrasoontechniek, optische coherente tomografie, elektrofysiologische meetmethode, kleuronderzoek en interferometrie. Elke specifieke meetmethode of onderzoek in de oogheelkunde is uitgebreid in dit zeer bruikbare boek op deskundige en heldere wijze besproken. Zo is aan bijvoorbeeld de pathologie van het netvlies veel aandacht besteed. Veel voorkomende aantastingen als LMD, bloedingen en trombose zijn nader gedetailleerd door specifieke toelichtingen en extra kleurenfoto’s. Bij elk onderwerp zijn meerdere voorbeelden uit de diagnostiek afgebeeld. Interessant is het gedeelte over kleur en het testen van het zien van kleur om eventueel een aanwezigheid van een kleurzienstoornis vast te stellen. Voor studenten en docenten Oogheelkunde, oogartsen en oogspecialisten een informatief boek met veel referentiemateriaal, een beknopt overzicht met vakliteratuur en een uitgebreid trefwoordenregister.

ISBN 978-3-456-85133-4, “Technische Diagnostik in der Augen-heilkunde”, Claus Flittiger, Verlag Hans Huber, 2012, 248 pagina’s.


Gerelateerde artikelen