Op een creatieve en actieve manier werken met kleuren

27 november 2020

Met alle informaties en instructies in het boek “Kreative Farbenwerkstatt” is het voor de beginnende “kunstenaars” mogelijk geworden om op een creatieve en actieve wijze direct kleurrijke afbeeldingen te realiseren. Voordat de lezer zich in de praktijk gaat bekwamen de voorgedrukte modellen in te kleuren met zelf te kiezen kleurmiddelen is het gewenst om theorie uit de kleurenleer te bestuderen. Het boek laat de lezer op compacte wijze kennismaken met diverse onderdelen uit de kleurenleer en enkele eigenschappen van kleur.

Op een creatieve en actieve manier werken met kleuren

Kreative Farben Werkstatt

Er wordt geleerd wat een kleurencirkel is, wat het verschil is tussen warme en koude kleuren en wat complementaire kleuren zijn. Ook over verschijnselen van licht en donker, het mixen van kleuren, geometrische voorstellingen en is er zelfs informatie over specifieke culturele patronen en het kleurgebruik daarin. Zo zijn er voorbeelden en opdrachten voor oriëntaalse, afrikaanse, scandinavische en indische patronen en een bijzonder kleurgebruik.

De auteur heeft tevens gezorgd voor een aantrekkelijke variatie in dagelijks zichtbare patronen van bijvoorbeeld bloemen, kleurrijke vogels en insecten, wiskundige figuren, vissen, vogels en bekende dieren als een uil, een tijger en een leeuw. In het algemeen staat het geheel vrij om de toe te passen kleuren en de combinaties ervan zelf te kiezen. Vlakken kunnen met streepjes, puntjes en egaal gevuld worden. Een leuk boek met ruim 100 kleurplaten.

ISBN 978-3-8458-2353-9, “Kreative Farben Werkstatt”, Lauren Farnsworth, arsEdition, 2018, 128 pagina’s.


Gerelateerde artikelen