Werken van kunstenaars in een beeld van zeven eeuwen

26 november 2020

Wie sneed zijn eerste sculptuur op achtjarige leeftijd? Wie wilde er echt een vliegmachine uitvinden? Wie verkocht er maar één schilderij in zijn hele actieve leven? In het boek “Het leven van heel beroemde kunstenaars” brengt de auteur op een leuke en heldere wijze het leven en het werk van twintig geselecteerde kunstenaars in kunstzinnige beelden voor het voetlicht en geeft daarbij antwoord op deze en vele andere vragen.

Werken van kunstenaars in een beeld van zeven eeuwen

Das Leben der grossen Künstler

De wijze van behandeling en de manier waarop de informaties en de afbeeldingen zijn weergegeven is geheel afgestemd op jongeren om hen via maatgerichte beschrijvingen, samenvattingen en soms door een aantal opdrachten, enthousiast te maken voor kunst en het zelf kijken naar kunst. De jonge lezers krijgen een kijkje in het atelier of de werkplaats van de betreffende kunstenaar en maken kennis met verschillende kunststromen en -stijlen, kunstvormen en materialen.

Zij maken tevens kennis met opdrachtgevers van kunstenaars en de ontwikkelingen in de kunstwereld vanaf de behandeling van de eerste kunstenaar Giotto di Bondone in het jaar 1305 en eindigt met het leven en werk van Vincent van Gogh rondom het jaar 1888. Het zijn allemaal stuk voor stuk spannende, verrassende, fascinerende, boeiende en leerzame verhalen.

Soms zijn er wilde taferelen en schokkende scènes te zien en soms zijn de voorstellingen teder, stoer en in meerdere gevallen afgestemd op ware gebeurtenissen in de historie. Het boek bevat van alle kunstenaars een compacte biografie en heeft een verklarend trefwoordenregister en is tevens waardevol voor alle liefhebbers van kunst.

ISBN 978-3-8321-9107-8, “Das Leben der grossen Künstler”, Charlie Ayres, DuMont Buchverlag, 2008, 96 pagina’s.