Op reis met de beeldcreaties van illustrator Michael Ende (2)

3 november 2023

De daarbij resulterende kleurrijke olieverfschilderijen zijn te zien in de tentoonstelling. De kunstenaars worden geassocieerd met een verscheidenheid aan tekenstijlen, technieken en beeldtalen, waardoor het indrukwekkende overzicht niet alleen het omvangrijke werk van tekenaar Michael Ende (1929-1995) laat zien, maar ook iconen van zijn illustratiekunst.

Op reis met de beeldcreaties van illustrator Michael Ende (2)

Michael Ende

Met meer dan 300 originele schilderijen, tekeningen en boekedities kan deze prachtige en fascinerende beeldwereld voor het eerst ontdekt worden in zo'n omvangrijke tentoonstelling in Oberhausen. Een aparte tentoonstellingsruimte met schilderijen en tekeningen is gewijd aan de schilder en tevens de vader van Michael Ende, Edgar Ende. Hierin wordt de omgeving getoond waarmee de zoon sinds zijn jeugd in aanraking kwam en die bepalend werd voor zijn literaire werk.

Ook te gast zijn helden en heldinnen Michael Endes als poppen uit het Marionettentheater in Düsseldorf. Voor de verhalen van Michael Ende heb je geen handleiding nodig. Bij de expositie horen meerdere voordrachten, demonstraties, workshops en rondleidingen. In vitrinekasten maken bezoekers kennis met een groot aantal boeken en brochures. Ook verscheen een rijke catalogus met een grote hoeveelheid illustraties.

Op reis met de beeldcreaties van illustrator Michael Ende (2) - 2
Kunstwerk: Tranquilla Trampeltreu die beharrliche Schildkröte, Sebastian Meschenmoser, 2023.

ISBN 978-3-7356-0937-3, “Michael Ende”, Christine Vogt en Linda Schmitz-Kleinreesink, Kerber Verlag, 2023, 192 pagina’s, € 29,80.

Ludwig Galerie Slot Oberhausen, Konrad-Adenauer-Allee 46, D-46049 Oberhausen, www.ludwiggalerie.de.


Gerelateerde artikelen