Optische illusies als concept voor start van reeks musea

30 augustus 2018

Naar aanleiding van een opening van een museum voor illusies in Berlijn onder de titel “Museum der Illusionen” hebben wij tevens informatie gekregen over meerdere al functionerende musea voor illusies en binnenkort te openen musea voor illusies. Al snel telden wij een belangrijke schat aan musea in diverse steden in de wereld, waarin visuele en optische illusies en andere optische fenomenen aanwezig zijn en de bezoekers centraal staan bij het beleven en experimenteren met opstellingen en eigen ontdekkingen doen.

Optische illusies als concept voor start van reeks musea

Het Museum van de Illusie Amsterdam

Opvallende gelijkenissen zijn de inrichtingen van de bijbehorende websites, de basisontwerpen van de logo’s en een standaardisatie door basisopstellingen. Er is namelijk sprake van een museumconcept en een franchise voor personen, die dit concept op zakelijke wijze uitvoeren. Door de opgebouwde kennis en ervaring kunnen wij achter deze ontwikkeling staan voor het bedrijven van een illusiemuseum en op de markt zetten van dit museumconcept.

Optische illusies als concept voor start van reeks musea - 2 Optische illusies als concept voor start van reeks musea - 3
Impressies uit verschillende musea voor illusies.

In het algemeen is er veel belangstelling voor illusies, 3D en de magische werking van ons brein. Er zijn ook musea voor illusies geopend in onder andere Ljubljana, Zagreb, Kuala Lumpur, Muscat en Belgrado. Binnenkort openen vergelijkbare musea in New York en Amsterdam en in meerdere steden over de gehele wereld. Kijk voor een eerste indruk van dit aantrekkelijke concept naar de info op www.museumderillusionen.de of ga op bezoek in één van de musea.


Gerelateerde artikelen