Optische illusies zorgen voor magische visuele momenten

10 april 2022

In ons dagelijks leven worden wij tijdens onze werkzaamheden, bezigheden, hobby en ontspanning bewust en vaak onbewust geconfronteerd met het verschijnsel van optische en visuele illusies en andere fascinerende beeldverrassingen. We worden bedrogen tijdens onze waarnemingen en observaties. Artiesten, reclamemakers en ontwerpers van magische illusies hebben een schat aan modellen, typen en een gevarieerd breed gamma aan uitvoeringen gerealiseerd.

Optische illusies zorgen voor magische visuele momenten

La Magie des Illusions d’Optique

Meerdere typen van illusies hebben een functie van optisch bedrog en wij geloven onze ogen niet meer. We zijn soms onderhevig aan de psychologische werking en reacties van optische illusies. Dit boekje brengt vele voorbeelden ervan voor het voetlicht. Lezers ontdekken een wonderbaarlijke collectie van de meest spectaculaire optische illusies: dansende lijnen, bewegende cirkels, grijzige patronen die plotseling verdwijnen om meteen weer te verschijnen en vele zoekplaatjes.

Optische illusies zorgen voor magische visuele momenten - 2 Optische illusies zorgen voor magische visuele momenten - 3
Golvende patronen en misleidende tegeltjes ontworpen door wetenschapper Nicholas Wade. Afbeeldingen uit La Magie des Illusions d’Optique.

ISBN 978-2-8034-2876-2, “La Magie des Illusions d’Optique”, Katherine Joyce, Édition Chantecler, 1994, 94 pagina’s.