Overzichtsexpositie van de grondlegger Bruegelkunst

20 september 2018

Op 9 september 2019 staat de kunstwereld stil bij de herdenking van de 450e sterfdag van Pieter Bruegel de Oude, een meester kunstschilder van de 16e eeuw uit de lage landen van de Nederlanden van die tijd. Om dit feit een extra en bijzonder tintje te geven toont het Kunsthistorisch Museum Wenen de eerste omvattende en daarmee een unieke monografische tentoonstelling met het oeuvre van de grondlegger van de zogenoemde Bruegel-dynastie.

Overzichtsexpositie van de grondlegger Bruegelkunst

Kunsthistorisches Museum Wien

De grote overzichtstentoonstelling vindt plaats vanaf 2 oktober tot en met 13 januari 2019 in het prachtige historische gebouw van het museum. Met bijna driekwart van alle beschikbare schilderijen en de helft van alle tekeningen en grafische werken uit het geweldige oeuvre van de Bruegel-dynastie. De uitnodigingskaart voor het deelnemen aan de feestelijke opening van de tentoonstelling bevat meerdere afbeeldingen van schilderijen en details uit schilderijen van Pieter Bruegel de Oude (1525/30 - 1569).

Overzichtsexpositie van de grondlegger Bruegelkunst - 2 Overzichtsexpositie van de grondlegger Bruegelkunst - 3 Overzichtsexpositie van de grondlegger Bruegelkunst - 4

Om een beeld te geven van de fabelachtige schoonheid, gedetailleerdheid en zijn geweldig voorstellingsvermogen om veel magische details te bedenken en vertellend te schilderen hebben wij vier bladzijden uit de 12 bladzijden tellende kaart afgebeeld. De show van voorstellingen met revolutionaire ontwerpen, spraakmakende en controversiële uitbeeldingen zal nationaal en internationaal tot veel opzien baren. Veel kunstenaars zullen zich zeker hebben laten inspireren door zijn voorstellingen. Voor kunstliefhebbers, kunsthistorici en studenten is deze show een feest voor de ogen.

Kunsthistorisches Museum Wien, Maria-Theresien-Platz, A-1010 Wien, www.khm.at.


Gerelateerde artikelen