Perfect verlichtingsontwerp zorgt voor levenskwaliteit (1)

26 november 2021

Het zeer omvangrijke hand-, studie- en referentieboek Licht staat in het teken van het optimale gebruik van licht en verlichting door de mens met speciale aandacht voor gezondheid en een welbehagen. Met een bijna oneindig aantal praktische tips is de inhoud direct geschikt voor ontwerpers van licht- en verlichtingsinstallaties.

Perfect verlichtingsontwerp  zorgt voor levenskwaliteit (1)

Licht. Meine Erkenntnisse

Vanaf het eerste hoofdstuk biedt de auteur elke lezer de mogelijkheid om uitgebreid kennis te nemen van de resultaten van zijn literatuurstudie, zijn praktische ervaringen en de resultaten van zijn experimenten en praktische opstellingen. Na een essay van een collega expert op het gebied van zien, waarnemen, licht en verlichting, volgt een uitgebreide dankzegging, een beeld van de behandelde onderwerpen, begrippen en activiteiten en een inleiding van de auteur met toelichtingen op de betreffende hoofdstukken en drie interessante citaten.

De belangrijkste kennis en ervaringen van de auteur is ontstaan in zijn langdurige inspanningen en werkzaamheden binnen de organisatie van Bartenbach Lichtlaboratorium, een familiebedrijf. Het boek bevat vijf hoofdstukken met de benamingen: Algemene theoretische grondbeginselen, Licht en gezondheid, De visuele ruimte, Daglicht en Kunstlicht. Het spectrum voor geoptimaliseerde verlichtingsconcepten is bijna onbeperkt: 90 procent van reizen, de vrije tijd, het onderwijs en beroepsleven vindt plaats in binnenruimten. (Wordt vervolgd).

ISBN 978-3-0356-2293-5, “Licht. Meine Erkenntnisse”, Christian Bartenbach, Birkhäuser Verlag, 2021, 464 pagina’s.


Gerelateerde artikelen