Perfect verlichtingsontwerp zorgt voor levenskwaliteit (2)

27 november 2021

Omdat de mens sterk afhankelijk is van licht, heeft de juiste verlichtingsoplossing een grote impact op hun levenskwaliteit. “Licht is het medium van het zicht en de ziel. Het beïnvloedt het ritme van het leven, stemming en de prestaties van mensen”, geeft Christian Bartenbach aan, die de hoogste erkenning kreeg voor de resultaten en de uitwerkingen ervan uit zijn onderzoek en toepassingen.

Perfect verlichtingsontwerp  zorgt voor levenskwaliteit (2)

Licht. Meine Erkenntnisse

In dit geweldige handboek documenteert hij zijn levenswerk, dat hij heeft gewijd aan het onderzoek van licht, de planning en het effect ervan in visuele ruimten en eindigt met de som van zijn bevindingen. De inhoud behandelt ook de natuurkundige principes, relaties tussen licht en gezondheid en toont in detail een groot aantal oplossingen voor daglicht en kunstlicht. (Wordt vervolgd).

Perfect verlichtingsontwerp  zorgt voor levenskwaliteit (2) - 2
Voorbeeld van een testinstallatie om direct zonlicht indirect in een donkere ruimte te brengen. Afbeelding uit het studie- en referentieboek Licht.

ISBN 978-3-0356-2293-5, “Licht. Meine Erkenntnisse”, Christian Bartenbach, Birkhäuser Verlag, 2021, 464 pagina’s, € 79,95.


Gerelateerde artikelen