Phänomenta Lüdenscheid is een fascinerende leerlocatie (3)

19 maart 2024

Ook zijn er meerdere parkeermogelijkheden in de directe omgeving. Neem vooral voldoende tijd om zoveel mogelijk te genieten van de enorme hoeveelheid aan opstellingen en experimenten. Voor onderwijsdoeleinden en speciaal voor lesgevenden en begeleiders is een reeks compacte brochures beschikbaar om een bezoek effectief voor te bereiden en om er alles uit te halen aan kennis en ervaring door zelf de opdrachten uit te voeren.

Phänomenta Lüdenscheid is een fascinerende leerlocatie (3)

PHÄNOMENTA Lüdenscheid

Alle zintuigen en het brein worden actief geprikkeld en zodanig op de proef gesteld, dat er na afloop van een bezoek echt sprake is van een verrijking van kennis en ervaring. Daar zorgen zeker de uitgekiende opstellingen en opdrachten voor. De meeste opdrachten kunnen individueel of als groepsopdracht uitgevoerd worden. Er zijn natuurlijk ook proefjes of demonstraties die een forse uitleg vragen. Voorbeelden daarvan zijn onder andere de proefjes met het Pulfrich-effect, magnetische velden, via een spiegel tekenen, het waarnemen van warmte, vlakverdelingspatronen en spiegelsymmetrie.

Phänomenta Lüdenscheid is een fascinerende leerlocatie (3) - 2 Phänomenta Lüdenscheid is een fascinerende leerlocatie (3) - 3 Phänomenta Lüdenscheid is een fascinerende leerlocatie (3) - 4
Ook in de buitenlucht staan objecten opgesteld.

Speciaal voor blinde en slechtziende bezoekers is er een brochure met een inhoud die zich voornamelijk richt op de zintuigen horen en voelen. Veel opstellingen zorgen voor verrassende momenten bij de bezoekers. Natuurlijk is er ook aandacht voor visuele waarneming, visuele en optische illusies, optisch bedrog en driedimensionale beelden.

PHÄNOMENTA Lüdenscheid, Phänomenta-Weg 1, D-58507 Lüdenscheid, www.phaenomenta-luedenscheid.de.