Phänomenta Lüdenscheid is een fascinerende leerlocatie (2)

18 maart 2024

Zelfs de geur van de Phänomenta torenwafel nodigt alle bezoekers uit tot een korte verfrissingspauze in het eigen café. Door de doelgerichte oriëntatie fungeert het avonturenmuseum als buitenschoolse leerlocatie. Als eerste “Science Center” in Noordrijn-Westfalen is het voornaamste doel van de Stichting Phänomenta om jong en oud dichter bij de gebieden wiskunde, informatica, natuurwetenschappen en technologie (ook bekend als MINT) te brengen.

Phänomenta Lüdenscheid is een fascinerende leerlocatie (2)

PHÄNOMENTA Lüdenscheid

De Phänomenta Lüdenscheid Foundation staat in contact met een aantal Goethe-instituten over de hele wereld en draagt daarbij ook in educatieve zin bij aan de aandacht voor de genoemde vakgebieden volgens de Engelstalige slogan STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Of het nu jong of oud is, mensen zijn nieuwsgierig. Ze willen hun omgeving begrijpen, ook al wordt deze steeds complexer en abstracter.

Phänomenta Lüdenscheid is een fascinerende leerlocatie (2) - 2 Phänomenta Lüdenscheid is een fascinerende leerlocatie (2) - 3 Phänomenta Lüdenscheid is een fascinerende leerlocatie (2) - 4
Afb. 1 Demonstratie van kinetische kunstvormen, afb. 2 Opstelling voor proefjes met driedimensionale beelden.

Je kunt beter en sneller begrijpen wat je hebt opgepikt - en het langer onthouden. Het doel van Phänomenta is om fascinerende fenomenen inzichtelijk te maken. Het is een ideale plek voor communicatie tussen de levenservaring van de ouderen en de nieuwsgierigheid van de jongeren, omdat we de talenten dringend nodig hebben. De locatie van dit echte ontdekkingsmuseum ligt direct naast het trein- en busstation. (Wordt vervolgd).

PHÄNOMENTA Lüdenscheid, Phänomenta-Weg 1, D-58507 Lüdenscheid, www.phaenomenta-luedenscheid.de.