Phänomenta Lüdenscheid is een fascinerende leerlocatie (1)

17 maart 2024

Ons oriënterend bezoek aan de locatie van Phänomenta in Lüdenscheid (D) heeft een inspirerende schat aan kennis, informatie, indrukken en ervaring opgeleverd om de ontvangen brochures en opstellingen in de binnen- en buitenruimten te bespreken en voor een bescheiden deel in beeld te brengen. Het geheel is een perfecte locatie die zich leent voor educatieve doeleinden en zelfs voor het af en toe verplaatsen van lessen in het schoolgebouw naar lessen in de experimenteerruimten in Phänomenta.

Phänomenta Lüdenscheid is een fascinerende leerlocatie (1)

PHÄNOMENTA Lüdenscheid

Het Phänomenta Lüdenscheid is een avonturenmuseum, een doe-museum en een wetenschapscentrum, dat inmiddels al het 25-jarig jubileum heeft gevierd. Op circa 200 interactieve doe-stations kunnen jong en oud met al hun zintuigen onderzoeken en sleutelen. De fantasierijke benadering stelt volwassenen ook in staat hun nog aanwezige jeugdige nieuwsgierigheid en ontdekkingsgeest weer aan te wakkeren.

Phänomenta Lüdenscheid is een fascinerende leerlocatie (1) - 2 Phänomenta Lüdenscheid is een fascinerende leerlocatie (1) - 3 Phänomenta Lüdenscheid is een fascinerende leerlocatie (1) - 4
In twee van de vijf ‘pilaren’ zijn gezichten zichtbaar.

Gewoon geweldig en verbazingwekkend eenvoudig! Lüdia wacht de bezoekers direct in de entreehal op. Deze mensachtige robotdame is aantrekkelijk en fungeert als bezoekersmagneet: ze staat zonder moe te worden altijd klaar voor een praatje, kan gekieteld worden, kan moppen vertellen, de Macarena dansen en zoveel meer... Op de enorme knikkerbaan wordt het nooit saai. (Wordt vervolgd).

PHÄNOMENTA Lüdenscheid, Phänomenta-Weg 1, D-58507 Lüdenscheid, www.phaenomenta-luedenscheid.de.