Postzegels informeren ons (04)

3 mei 2020

Dankzij het telkens weer verschijnen van nieuwe postzegels wordt de verzamelaar met elke nieuwe uitgifte met een afbeelding of een bericht vanuit de wereld van het gekozen verzamelthema aangenaam verrast. Sommige postzegelverzamelaars kiezen voor één thema of onderwerp en anderen kiezen voor een verzameling met verschillende onderwerpen. In onze OF-Thematische Postzegelcollecties worden wel 35 verschillende thema’s of onderwerpen onderscheiden.

Postzegels informeren ons (04)

150 jaar landmeetkunde in Japan op postzegels

Meerdere thema’s en onderwerpen hebben wel een sterke onderlinge relatie of verbinding. Als voorbeelden noemen we de thema’s Oog en Oogheelkunde; Wetenschappers; 3D en Holografie; Optica en Optische Instrumenten en Radiologie en Straling. De OF-Thematische Postzegelcollecties zijn recent weer flink uitgebreid met leerzame en fascinerende ontwerpen.

Postzegels informeren ons (04) - 2 Postzegels informeren ons (04) - 3 Postzegels informeren ons (04) - 4
Japan 2019 - 150 jaar landmeetkunde in Japan; een serie van tien postzegels, Michel cat. nr. 9686 t/m 9695. Togo 2019 - 3300F - 160e geboortedag Pierre Curie.

In de deelcollectie Optische Instrumenten voegden wij een zeer informatief postzegelvelletje uit Japan toe als waardevolle aanwinst over technieken en instrumenten die gebruikt worden in de moderne landmeetkunde. De Japanse Posterijen geven daarmee extra aandacht aan 150 jaar landmeetkunde in Japan en laten op het velletje van 10 postzegels de modernste meettechnieken zien.

Voor de liefhebbers van historische optische meetinstrumenten bevat het velletje tevens twee zegels, die de historie laten herbeleven. Een uniek initiatief om weer op klein formaat veel te kunnen vertellen. Bij het commerciële postbedrijf van Togo verschenen twee blokjes met Pierre Curie.


Gerelateerde artikelen