Postzegels informeren ons (05)-1

17 juni 2020

Op het vlak van het verzamelen van postzegels stellen wij enkele aanwinsten voor onze OF-Thematische collecties aan onze lezers voor. Bij het postbedrijf van Israel verscheen een serie van 3 zegels onder de titel toerisme. Wij hebben er twee geselecteerd en afgebeeld, waaronder een postzegel waarop een toerist met de verrekijker het leven en gedrag van vogels observeert.

Postzegels informeren ons (05)-1

OF-Thematische postzegelcollecties

De postzegel maakt inmiddels deel uit van onze uitgebreide thematische verzameling Verrekijkers. Op elke postzegel in de grote verzameling is een verrekijker te zien. In de Filipijnen bracht het postbedrijf voor frankering van te verzenden poststukken een postzegel op basis van het 100-jarig bestaan van de cinema en filmindustrie in de Filipijnen. Op de postzegel is een deel van een historisch toegangskaartje voor de filmvoorstelling afgebeeld.

Postzegels informeren ons (05)-1 - 2 Postzegels informeren ons (05)-1 - 3 Postzegels informeren ons (05)-1 - 4
Israel 2019 Toerisme op een serie van 3 zegels; Filipijnen 2019 100 jaar cinema.

De postzegel maakt nu deel uit van de uitgebreide OF-Postzegelcollectie Foto, Film en Video en de deelgebieden TV en Radio (geluid en beeld in het algemeen). In dit uitgebreide verzamelgebied is er ruimte voor enkele deelverzamelingen, zoals die van postzegels en -blokken met bijvoorbeeld afbeeldingen van film- en fotopioniers.

Het jubileumjaar 2019 voor het 150-jarig bestaan van het Periodiek Systeem van de Elementen was aanleiding voor meerdere postadministraties om postzegels te laten ontwerpen en uit te brengen om dit overal in gebruikzijnde stelsel onder de aandacht te brengen. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen