Postzegels informeren ons (05)-2

18 juni 2020

De Russische geleerde Dmitri Ivanovitsj Mendelejev (1834-1907) wordt in de meeste landen beschouwd als grondlegger van het huidige periodiek systeem. Ondanks het commerciële karakter van de postzegeluitgiften van enkele Afrikaanse landen moeten we wel constateren dat hun postzegels wel bijzonder informatief zijn en tevens voor de nodige aandacht zorgen.

Postzegels informeren ons (05)-2

OF-Thematische postzegelcollecties

Het werk en leven van Galileo Galilei is regelmatig onderwerp voor de ontwerpers van postzegels. Het zijn vooral zijn zelf ontworpen optische instrumenten die de opdrachtgevers en ontwerpers inspireerden voor het uitbrengen van een breed assortiment aan prachtige instrumenten om alles van dichtbij en veraf te bestuderen.

Postzegels informeren ons (05)-2 - 2 Postzegels informeren ons (05)-2 - 3 Postzegels informeren ons (05)-2 - 4
Togo 2019 Periodiek Systeem der Elementen 4 zegels en 1 blok; Togo 2019 800F 455 jaar Galileo Galilei op serie van 4 zegels.

Het zijn ook nu weer de postbedrijven in verschillende Afrikaanse landen die kosten nog moeite hebben gespaard om fascinerende en bijna magisch mooie zegels uit te brengen. Voor verzamelaars veelal een kostbare aangelegenheid om alles te willen bezitten. Daarom geldt ook nu weer het devies en advies om selectief te verzamelen door voor één of meerdere thema’s bij de opbouw van de collectie te kiezen.

De afgebeelde voorbeelden van postzegels uit Togo behoren sowieso tot de collectie Galileo Galilei, maar zullen ook behoren tot de thematische collecties Microscopen en Telescopen. Het is natuurlijk mogelijk om te bouwen aan de verzameling met uitvindingen en ontdekkingen, hetgeen een bijzonder interessante verzameling wordt.


Gerelateerde artikelen