Postzegelverzamelaars van thema’s zijn telkens verrast

29 juni 2019

Onze uitgebreide thematische postzegel- verzamelingen worden regelmatig aangevuld. Bij de brede verzameling Optische Instrumenten onderscheiden wij meerdere onderwerpen zoals het verzamelthema Sextant, met afbeeldingen op postzegels en postzegelblokken van de opbouw en het gebruik van dit veel gebruikte optische meetinstrument dat vroeger onder andere veel werd gebruikt als navigatiemiddel.

Postzegelverzamelaars van thema’s zijn telkens verrast

OF-Thematische Postzegelcollecties

Naast het zoveel mogelijk verzamelen van alle reeds verschenen postzegels en andere filatelistische uitgaven, het bijhouden van de “nieuwtjes” bij de postzegelhandelaar of de postzegelvereniging, zijn verzamelaars natuurlijk geïnteresseerd in de geschiedenis en achtergronden van de sextant. Wij houden onze collectie op niveau door speurwerk in diverse tijdschriften en op postzegelbeurzen en -evenementen.

Postzegelverzamelaars van thema’s zijn telkens verrast - 2 Postzegelverzamelaars van thema’s zijn telkens verrast - 3 Postzegelverzamelaars van thema’s zijn telkens verrast - 4

Volgens de historie werd de sextant door toeval gelijktijdig rond 1730 uitgevonden en geconstrueerd door de Engelse wiskundige John Hadley (1682-1744) en door de Amerikaanse uitvinder Thomas Godfrey (1704-1749). Op de zegels in de collectie is duidelijk te zien dat er veel uitvoeringen zijn gefabriceerd. In bepaalde opleidingen staat de sextant in het leerprogramma en worden constructies, bediening en meerdere toepassingen geleerd en ervaren.


Gerelateerde artikelen