Presentaties van praktijken voor moderne oogheelkunde

26 juni 2019

Van de succesvolle Duitse patiëntengids “Moderne Oogheelkunde” verscheen onlangs de 5e editie. In de tweetalige gids worden toonaangevende oogartsen en hun praktijken voorgesteld aan de lezers, die daarmee een beeld krijgen van de mogelijkheden voor moderne oogheelkundige behandelingen. Bij het bespreken van de meeste praktijken krijgt de lezer ook een beeld van het personeel, de inrichting en over de opgedane ervaringen met oogheelkundige verrichtingen.

Presentaties van praktijken voor moderne oogheelkunde

Moderne Augenheilkunde

Het zijn stuk voor stuk visitekaartjes van praktijken en oogheelkundige klinieken in Duitsland. Ook voor deze nieuwe uitgave is natuurlijk gekozen voor een selectie uit een groot aanbod aan moderne praktijken. Lezers leren de oogartsen als het ware persoonlijk kennen en krijgen door meerdere foto’s ook een beeld van de praktijken en klinieken. In het informatieve gedeelte van de gids zijn alle gebruikelijke behandelingsmethoden, innovaties en modernste technieken met foto’s en illustraties beschreven.

Presentaties van praktijken voor moderne oogheelkunde - 2 Presentaties van praktijken voor moderne oogheelkunde - 3 Presentaties van praktijken voor moderne oogheelkunde - 4

De gids geldt als een informatief jaarboek en belangrijke “tipgever” om een keuze voor een bepaalde oogarts te ondersteunen. Bijna een derde van de omvang van de gids is gereserveerd voor algemene informatie over oogheelkundige preventieve zorg en diagnostische- en behandelmethoden. In het algemene gedeelte is onder andere de meest moderne uitvoering van de OCT - optische coherente tomografie - methode als diagnostisch instrument besproken. Met de OCT-methode is het mogelijk om met extreme nauwkeurigheid op het netvlies hartproblemen en andere risicovolle gezondheidsproblemen op te sporen met een volledig 3D-beeld van het netvlies.

ISBN 978-3-944583-19-8, “Moderne Augenheilkunde”, Thomas Neureuter, Neureuter Premium Publishers, 2019, 132 pagina’s.