Prestigieuze Huygens-prijs bestaat al meer dan 10 jaar

14 februari 2024

Bij een bezoek aan de historische buitenplaats “Huygen’s Hofwijck” in Voorburg hoort tevens een kijkje in de bijbehorende museumwinkel. Er zijn prachtige en unieke boeken, brochures en cadeau-artikelen over en rondom de Huygensfamilie. Wij beschikken over de publicatie “Christiaan Huygens - Tien jaar Christiaan Huygens wetenschapsprijs” en willen onze lezers graag op compacte wijze laten kennismaken met de waarde en inhoud van de brochure, die voor een leuke prijs te koop is.

Prestigieuze Huygens-prijs bestaat al meer dan 10 jaar

Christiaan Huygens - Tien jaar Christiaan Huygens wetenschapsprijs.

Voor liefhebbers van het verzamelen van kennis over het leven en werk van Christiaan Huygens een waardevol document. De publicatie verscheen ter viering en ondersteuning van het bestaan van het interessante evenement “Tien jaar Christiaan Huygens wetenschapsprijs”. In een artikel wordt zowel ingegaan op de persoon van Christiaan als op de naar hem genoemde prijs. De inhoud en betekenis van de prijs wordt tevens verklaard. Ook is er aandacht voor de 10 prijswinnaars.

Prestigieuze Huygens-prijs bestaat al meer dan 10 jaar - 2 Prestigieuze Huygens-prijs bestaat al meer dan 10 jaar - 3

Dit waardevolle document bevat naast een inleiding twee artikelen over de betekenis van Huygens voor de wetenschap, cultuur en techniek, onder de titels: ‘Het melancholieke genie’ en ’Christiaan Huygens op Hofwijck’. In de artikelen gaan de auteurs ieder op een eigen specifieke wijze in op zijn uitvindingen, ontdekkingen en resultaten van de vele onderzoeken en studies. Ook zijn relatie met en tot het werk en leven van collega wetenschappers is gedetailleerd besproken. De lezers vindt tevens beschrijvingen over de andere personen in de familie Huygens en natuurlijk over het historische bouwwerk van optimale kwaliteit dat bekend is als Hofwijck in Voorburg.

“Christiaan Huygens - Tien jaar Christiaan Huygens wetenschapsprijs”, C.D. Andriesse, C.L. van der Leer,
A.A.J. Pelsser en A.T.J. Verkerk, Stichting Christiaan Huygensprijs, 2007, 80 pagina’s.