Professionele aandacht voor kwaliteit gezichtsvermogen

5 maart 2020

Door voortdurende aandacht voor behoud van kwaliteit van ons gezichtsvermogen in vele vormen van voorlichting en regelmatige controle van de kwaliteit van onze ogen kunnen we veel schade voorkomen. Met periodiek diagnostisch onderzoek is het mogelijk om veel voorkomende oogziekten in een vroeg stadium te detecteren.

Professionele aandacht voor kwaliteit gezichtsvermogen

www.oogvooru.nl

Sommige oogaandoeningen of oogziekten zijn hinderlijk en vervelend en andere aandoeningen kunnen enige schade tot zelfs een blijvende schade aan het oog veroorzaken of zelfs tot blindheid leiden. Een tijdige herkenning van een beginnende oogziekte kan leiden tot een succesvolle indamming ervan of zelfs tot een herstel van hinderlijke aandoeningen aan onze ogen.

Professionele aandacht voor kwaliteit gezichtsvermogen - 2 Professionele aandacht voor kwaliteit gezichtsvermogen - 3 Professionele aandacht voor kwaliteit gezichtsvermogen - 4
Dankzij postadministraties worden verzamelaars van postzegels regelmatig verrast op fascinerend mooi ontworpen en frankeergeldige postzegels.

De zes veel voorkomende aandoeningen:
* droge ogen
* cataract (staar)
* glaucoom (oogdruk)
* diabetische retinopathie
* maculadegeneratie
* bindvliesontsteking.
Meerdere organisaties, stichtingen en verenigingen met activiteiten op het gebied van aandacht en zorg voor uw ogen, zien en waarnemen bestaan er in Nederland, zoals het oogfonds en de oogvereniging.

Onlangs ontvingen wij een exemplaar van “Oog voor U”, het magazine van de hoornvlies patiënten vereniging. De vereniging bestaat inmiddels 15 jaar en organiseert op 9 mei a.s. de Nationale hoornvliesdag. Voor aanvullende informatie kunt u de website www.oogvooru.nl raadplegen.