Puzzelen met visuele illusies test werking van ons brein

11 augustus 2016

De afbeeldingen met optische illusies en andere merkwaardige visuele fenomenen in het boek “Optical Puzzles”, met meer dan 250 inspirerende beeldpuzzels, zijn bedacht door het bekende team Gianni A. Sarcone en Marie-Jo Waeber. Met geheel eigen ontwerpen en bewerkingen van vele klassieke optische illusies is een uitgave ontstaan waarmee jongeren en volwassenen veel plezier kunnen maken op school, in de huiselijke kring of tijdens vakanties. Het geheel is een verzameling van illusies die spontaan gaan bewegen, verborgen figuren bevatten of onmogelijke constructies laten ervaren.

Puzzelen met visuele illusies test werking van ons brein

Optical Puzzles

De kijker zal verbaasd zijn met zoveel leuke en zelfs magische afbeeldingen, waarvoor de oplossingen achterin het boek moeten worden geraadpleegd. De auteurs en ontwerpers kozen voor een indeling van de optische illusies in vier verschijningsvormen en beginnen hun geïllustreerde reis door de wereld van het optische en visuele bedrog met een introductie. Alle afbeeldingen zijn afgedrukt in zwart/wit en grijstinten, hetgeen het geheel toch nog aantrekkelijk laat uitstralen.

Zij behandelen de voorbeelden in de categorieën “grootte en vorm”, “dubbelzinnig en onmogelijk”, “helderheid en beweging” en “visuele en cognitieve experimenten”. Vele voorbeelden zullen zeker aanleiding zijn om ook zelf aan de slag te gaan en te beginnen met het ontwerpen van eenvoudige vlakverdelingen en met het verzamelen van boeken, brochures en tijdschriften met de onderwerpen Optische Illusies en Visuele Waarnemingen. Kijk voor meer inspiratie naar de nu al beschikbare publicaties op het blog Optische Fenomenen.

ISBN 978-1-78212-103-9, “Optical Puzzles”, Gianni A. Sarcone en Marie-Jo Waeber, Arcturus Publishing, 2013, 144 pagina’s.


Gerelateerde artikelen