Ontdek de boeiende wereld van het begoochelde bedrog

31 juli 2016

Zomaar stap je een warenhuis binnen en kom je snel in het bezit van een doosje met een schat aan attributen om de wereld van het optisch bedrog zelf te ontdekken. Het ruim gevulde doosje bevat meerdere onderdelen om met een handleiding aan de slag te gaan. Met hulp van tekeningen wordt een anamorfose geconstrueerd en is in de meegeleverde cilinderspiegel het geconstrueerde beeld goed zichtbaar.

Ontdek de boeiende wereld van het begoochelde bedrog

Science World bij Hema

Het doosje bevat tevens zes illusiekaarten met leuke afbeeldingen om met dit fenomeen kennis te maken. Met de regenboog bril op ontstaan prachtige kleurenpatronen bij het kijken naar een lichtbron. Voor velen zal de eigen camera obscure nog steeds een belevenis zijn om een omgekeerd plaatje te zien. In de magische spiegel worden de gewone gezichten vermakelijk om te zien. Er kan een caleidoscoop gemaakt worden met de drie spiegels en een plastic fles.

Ontdek de boeiende wereld van het begoochelde bedrog - 2 Ontdek de boeiende wereld van het begoochelde bedrog - 3

De onderdelen zien er stevig uit en de inhoud is gebruiksvriendelijk verpakt. Dit leuke educatieve setje voor kinderen en ouderen bevat een handleiding in drie talen en zal zorgen voor plezier met 5 experimenten en diverse verrassingen. Er zijn meerdere experimenten waarbij kinderen geholpen moeten worden. Voor onderwijsgevenden is dit een ontdekdoos voor het gebruik in de klas of voor ouders om samen met de kinderen experimenten uit te voeren en om zelf ook nog te leren en te ervaren.


Gerelateerde artikelen