Samenspel tussen licht, kleur en zien in nieuw studieboek

19 december 2014

Voor studenten multimedia, lichttechniek en verlichting, alsmede voor ontwerpers en professionele gebruikers van verlichtingsinstallaties en -projecten, verscheen onlangs een prachtig vormgegeven leer- en referentieboek. Op uiterst aantrekkelijke en inhoudelijke wijze geeft de auteur een gedetailleerd beeld van alle benodigde lichttechnische en waarnemingspsychologische grondbeginselen voor architecten en lichtontwerpers om mooie en fascinerende licht- en verlichtingsinstallaties te realiseren.

Samenspel tussen licht, kleur en zien in nieuw studieboek

Licht. Sehen. Gestalten.

Naast de behandeling van de principes van lichttechniek, kleurgebruik en de beginselen van zien en waarnemen, is er aandacht voor moderne lichtbronnen inclusief LED’s, schijnwerpers en spots, lichtontwerpen en verstrooiing van licht. Tevens zijn er voorbeelden van lichtsystemen, opstellingen van lichtbronnen en moderne lichtsturingen en -regelingen. In het boek is bovendien veel aandacht voor het proces van visuele waarneming en vele verschijnselen en bijzonderheden die bij waarnemingen, herkenningen en verwer-kingen van visuele prikkels optreden.

Ook is daarbij aandacht voor de fenomenen van optische illusies. Het boek is voorzien van een geweldige hoeveelheid illustraties en geeft naast een zeer leerzame theoretische uitleg ook voorbeelden uit de praktijk, die het gehele aanbod versterken. Een perfect leer- en studieboek voor studenten en docenten Lichttechniek en Visuele Perceptie en lichtontwerpers en lichtdeskundigen.

ISBN 978-3-99043-658-5, “Licht. Sehen. Gestalten.”, Walter Witting, Birkhäuser Verlag, 2014, 470 pagina’s.


Gerelateerde artikelen