Schetsen Leonardo da Vinci te zien in Buckingham Palace

1 juni 2019

Ter gelegenheid van de aandacht voor de 500e overlijdensdag van de universeel geleerde en kunstenaar Leonardo da Vinci is in de The Queen’s Gallery van het paleis Buckingham in Londen de tentoonstelling “A life in drawing” georganiseerd. Tot en met 13 oktober 2019 kunnen bezoekers in de galerij kennismaken met zijn geweldige tekentalent om de wereld in zijn omgeving op papier vast te leggen.

Schetsen Leonardo da Vinci te zien in Buckingham Palace

Festiviteiten tijdens evenement Leonardo500

Fantasie en de resultaten uit zijn wetenschappelijk onderzoek naar de structuren van het menselijk lichaam wist hij op een fascinerende realistische wijze op papier te combineren om ons daarmee tot op heden nog steeds stevig te verbazen. De galerie toont ruim 200 werken uit de Koninklijke Collectie. Bij uw bezoek aan Londen hoort absoluut ook een bezoek aan The Queen’s Gallery.

Schetsen Leonardo da Vinci te zien in Buckingham Palace - 2 Schetsen Leonardo da Vinci te zien in Buckingham Palace - 3

Uit het reuze aanbod aan speciale publicaties binnen het evenement “Leonardo500” selecteerden wij voor onze lezers de publicatie “Leonardo da Vinci”. Een compacte uitgave over zijn leven, schetsen en schilderijen, ter voorbereiding!