Tijdschriften brengen meer actualiteiten & verdiepingen (1)

21 mei 2019

Onze bijzondere inspanningen om op vele locaties te speuren in de tijdschriftenschappen hebben weer prachtige aanwinsten opgeleverd voor onze telkens maar weer groeiende tijdschriftencollecties in onze thematische verzamelingen. De hoeveelheid is inmiddels zo groot dat wij een expositie kunnen samenstellen met diverse onderwerpen. Bezoekers van de expositie kunnen zich dan oriënteren in kunst, cultuur en wetenschap via tijdschriften en andere interessante publicaties, brochures en boeken.

Tijdschriften brengen meer actualiteiten & verdiepingen (1)

Tijdschriften geven voor veel onderwerpen, gebeurtenissen en feiten op het juiste gewenste moment actuele informatie en verdiepende achtergronden over een diversiteit aan onderwerpen, die door de nieuwsbrief OF worden behandeld. De 500e sterfdag van Leonardo da Vinci zorgt wereldwijd voor een geweldige hoeveelheid publicaties over het leven, kunstwerken, schetsen en geschriften van deze inspirerende en magische schilder, uitvinder en wetenschapper. Aan onze verzameling voegden we vier tijdschriften toe.

Tijdschriften brengen meer actualiteiten & verdiepingen (1) - 2 Tijdschriften brengen meer actualiteiten & verdiepingen (1) - 3 Tijdschriften brengen meer actualiteiten & verdiepingen (1) - 4

De fantasie en vindingrijkheid van Da Vinci is werkelijkheid geworden. De inhoud van zijn geschriften geven de wetenschappers, onderzoekers en nieuwsgierigen tot op heden telkens weer nieuwe verrassingen en fascinerende ontdekkingen prijs. Of alles wat we nu zien en lezen in deze en andere tijdschriften echt allemaal waar is of echt zo heeft plaatsgevonden is inmiddels niet meer interessant.

Interessant is dat wij genieten van zijn creativiteit, zijn kijk op de wereld en zijn onmogelijk mooie schilderstukken vol met raadsels in een geromantiseerde wereld van genialiteit, feit en fictie. We gaan ruim vijf eeuwen terug om te genieten van zijn iconische afbeeldingen, fascinerende anatomische details en zijn werkelijk gebouwde unieke constructies. (Wordt vervolgd).