Tijdschriften brengen meer actualiteiten & verdiepingen (2)

22 mei 2019

Het tijdschrift Zeit Wissen waarschuwt haar lezers en lezeressen om zich niet te snel te laten bedriegen door het spel van visuele en optische illusies of voorstellingen in afbeeldingen of teksten van feit of fictie. De titelpagina bevat een voorbeeld van het visuele spel met optische illusies. In het hoofdartikel geven bepaalde experts instructies, tips en wetenswaardigheden die ons kunnen beschermen tegen verkeerde beslissingen, analyses en reacties. Ook bevat dit tijdschrift een essay over Ludwig Wittgenstein, een beroemde filosoof.

Tijdschriften brengen meer actualiteiten & verdiepingen (2)

De publicatie Euro Times komt regelmatig met frisse ontwerpen voor de titelpagina, waain veelal één of meer ogen zijn afgebeeld. De inhoud bevat artikelen en andere bijdragen uit de wereld van de oogheelkunde. De afgebeelde tijdschriften behandelen respectievelijk het netvlies en hoornvlies.

Tijdschriften brengen meer actualiteiten & verdiepingen (2) - 2 Tijdschriften brengen meer actualiteiten & verdiepingen (2) - 3 Tijdschriften brengen meer actualiteiten & verdiepingen (2) - 4

Kunstverzamelaars en -liefhebbers, museumdirecteuren en kunsthandelaren kunnen wij aanbevelen een abonnement te nemen op het zeer verzorgde kunsttijdschrift van veilinghuis Dorotheum in het Oostenrijkse Wenen. Ons bezoek aan een douanekantoor in Bochelt heeft het uit de VS komende pakketje opgeleverd. Maar een blik in het tijdschriftenrekje leverde ook nog eens aanvullingen op voor onze thema’s Ogen en Neurobiologie. De ontwerper van de februari-uitgave heeft wel een zeer actuele combinatie bedacht.