Set van vijftig illusiekaarten voor educatieve doeleinden

22 september 2018

De set van vijftig stevige kartonnen kaarten bevat een unieke schat aan afbeeldingen waarop de ontwerper een diversiteit aan visuele en optische illusies heeft aangebracht. 50 verbluffende optische fenomenen zorgen voor evenzoveel bijzondere momenten van verbazing en ongeloof.

Set van vijftig illusiekaarten voor educatieve doeleinden

Optische Täuschungen

De kaarten bevatten onmogelijke figuren, dansende stippen, bizarre kromme lijnen, verrassende 3D-effecten en bedrieglijke afmetingen. Op elke kaart staat op de achterzijde een vraag, opdracht of verklaring over de optische illusie aan de voorzijde. Eén kaart van de set is bedoeld als kaart met een liniaal om alles nog op te meten.

Set van vijftig illusiekaarten voor educatieve doeleinden - 2 Set van vijftig illusiekaarten voor educatieve doeleinden - 3
Op de eerste blik zien we op de linker afbeelding aan de bovenzijde een aantal van zeven potloden. Aan de onderzijde tellen we echter maar zes stufjes. We laten ons visueel bedriegen door illusies. De kat op de rechter afbeelding loopt ogenschijnlijk op een set van vier kromme balken. Maar in werkelijkheid staan alle balken kaarsrecht.

ISBN 978-3-8458-2790-2, “Optische Täuschungen”, Timo Schumacher, arsEdition, 2018, 50 kaarten in een kartonnen box.