Spannende zoektocht naar verschijnselen van gezichten

13 januari 2023

Iedereen met een creatieve waarneming is het wel eens opgevallen dat je ineens een gezichtje denkt waar te nemen, dat alleen bestaat uit twee “ogen” en een “mond”. In veel gevallen speelt eigen fantasie een belangrijke rol om een “gezicht” te herkennen in een object, een toestel of apparaat, een gebruiksvoorwerp of gewoon als een fenomeen in de natuurlijke omgeving.

Spannende zoektocht naar verschijnselen van gezichten

Kijk in de natuur naar optische verschijnselen.

Ook in een formatie rotsblokken zijn voor oplettende natuurliefhebbers al snel gezichten van mensen of contouren van dieren te herkennen. Een wandeling in een park of een bos levert voor attente wandelaars direct al visuele fenomenen van aankijkende ogen op. Kijk maar eens goed naar de verschillende berkenbomen. De bomen in het bos leveren nog vele andere visuele en optische fenomenen op.

Spannende zoektocht naar verschijnselen van gezichten - 2 Spannende zoektocht naar verschijnselen van gezichten - 3 Spannende zoektocht naar verschijnselen van gezichten - 4

Bij interesse voor deze verschijnselen wordt elke wandeling een visuele belevenis. Maak er vooral een foto van om thuis misschien nog meer te ontdekken. In de meeste boeken over het fenomeen van optisch bedrog of het spel van een schijnbare visuele misleiding zijn voorbeelden te vinden van gefantaseerde gezichten. Om onze lezers op weg te helpen laten wij enkele voorbeelden zien.


Gerelateerde artikelen