Stereoscopische foto’s geven beelden ruimtelijke effecten

14 februari 2019

Recent is de eerste publicatie in het nieuwe verenigingsjaar voor de Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie - NVvS verschenen. In nummer 213 van jaargang 2019 staan weer 140 kleurrijke 3D-stereofoto’s afgebeeld en waarnodig toegelicht. De stereoliefhebbers krijgen een diversiteit aan onderwerpen voorgeschoteld. Tientallen 3D-foto’s geven een beeld van de kwaliteit van de ingezonden 3D-opnamen voor de NVvS-stereofotocompetitie.

Stereoscopische foto’s geven beelden ruimtelijke effecten

3D-Bulletin 213

Tijdens de vijf 3D-projectiedagen per jaar in Huizen kunnen de bezoekers snuffelen in de biebkast van de vereniging naar maatgerichte vak- en vermaakboeken en -brochures. Een lid van de vereniging kijkt 50 jaar terug naar zijn kennismaking met 3D-foto’s en -films en de toen beschikbare opname en weergave apparaten. Een boeiende vertelling over de 3dimensionale ervaringen.

Stereoscopische foto’s geven beelden ruimtelijke effecten - 2 Stereoscopische foto’s geven beelden ruimtelijke effecten - 3 Stereoscopische foto’s geven beelden ruimtelijke effecten - 4

Zelfs de “De wonderlijke reis van Pukkie Planta” op de bij velen bekende anaglyfen plaatjes krijgt hierin de nodige aandacht. Bezitters van een Fuji W3 camera krijgen tips om waardevolle korte 3D-films te maken. De lezers vinden bovendien ruim geïllustreerde artikelen over een bezoek aan het museum Castellum in Leidsche Rijn met 3D-foto’s van Dieck Tilanus, een aankondiging van een 3D-foto-expositie in de Grote Kerk Vianen met 3D-foto’s van Job van de Groep en een herinnering voor de expositie Friese klokkenstoelen driedimensionaal in de Stenden Art Gallery en in het Stenden Hotel in Leeuwarden.

Ook zijn er 3D-fotoreportages over de reuzen in Leeuwarden en over de hunebedden. Kennismaken met 3D beeldtechnieken is mogelijk door een bezoek aan één van de 3D-projectiedagen in Huizen (NH).


Gerelateerde artikelen