Aanbod optisch speelgoed in nieuwe fotograficaveiling

24 februari 2019

Bij het internationaal bekende veilinghuis Auction Team Breker in Keulen (Godorf) vindt op 16 maart 2019 weer de speciale fotografica & filmveiling plaats. Voor de werkelijke veiling zijn er twee compacte perioden georganiseerd, waarin potentiële kopers en belangstellenden de veilingstukken kunnen beoordelen op kwaliteit en uitvoering. De vrijdag vooraf aan de veilingdag is er een mogelijkheid om aan het traditionele buffet deel te nemen. Een gezellige sfeer zorgt voor goede contacten en interessante beslissingen. Kijk voor de aanvangstijdstippen op de website van het veilinghuis.

Aanbod optisch speelgoed in nieuwe fotograficaveiling

Auction Team Breker

Inmiddels is de bijbehorende catalogus voor deze 149e speciale veiling van klassieke camera’s en fotohistorische kostbaarheden uit meer dan 190 jaar fotografie geschiedenis, uit de vroege historie van bewegende beelden en optische speelgoed beschikbaar. Ook is er altijd een ruim aanbod aan historische foto’s, film- en fotoliteratuur, reclamemiddelen en vele andere waardevolle stukken voor bestaande verzamelingen en nieuw op te bouwen fotografische collecties. Voor verzamelaars en beheerders van museale collecties een unieke mogelijkheid om aanvullingen via deze veiling te verwerven.

Opvallend in de catalogus is de aandacht voor optisch speelgoed en het verrassende visuele spel met apparaten en tekeningen uit de periode van de pré-cinema. Op tientallen pagina’s zijn meer dan honderd toverlantaarns en bijbehorende plaatjes en beeldschijfjes afgebeeld en uitgebreid voorzien van belangrijke gegevens voor de verzamelaars en potentiële kopers. Voor elk veilingstuk is een richtprijs gegeven.

Aanbod optisch speelgoed in nieuwe fotograficaveiling - 2
Voorbeelden van de populaire zoötroop, een uitvinding (1832/1833) om de illusie van bewegende beelden te realiseren. (149e veiling bij Breker).

Daarna is het onderwerp van optisch speelgoed met appa-raten en veel authentiek beeldmateriaal in beeld gebracht. Bijzondere aandacht is er voor het spel met diorama’s en kijkdozen. Meerdere veilingnummers zijn samengesteld uit kleine verzamelingen foto’s, 3D-kijkers, boeken, diaplaatjes, fotocamera’s en toebehoren als lenzen en balgen. Uniek is tevens een historisch exemplaar van een publicatie uit 1839 van Louis Daguerre. De veiling is een kans om uw verzameling met nieuwe stukken aan te vullen.

Auction Team Breker, Otto-Hahn-Straβe 10, D-50997 Keulen, www.Breker.com.