Stap-voor-stap ontwerpen en tekenen van optische illusies

8 februari 2019

Voor het stap-voor-stap creëren van optische illusies en onmogelijke figuren heeft auteur, ontwerper en kunstenaar Jonathan Stephen Harris een boek samengesteld met voorbeelden, heldere tekeninstructies en toelichtingen. Het boeiende visuele en optische spel tussen schijn en werkelijkheid levert na het nauwkeurig volgen van de instructies voor de gegeven ontwerpen leuke beelden op. Ook na het kiezen van een eigen ontwerp is er al snel resultaat te zien.

Stap-voor-stap ontwerpen en tekenen van optische illusies

Optische Illusies Tekenen

Je gelooft je ogen niet bij het zien van de optische illusies en onmogelijke figuren die je door de informatie in het boek leert tekenen. De auteur begint met eenvoudige figuren, zoals een 3D-ovaal, de zwevende piramide en een onmogelijke driehoek. Na de drie eerste projecten, volgen er nog 22 andere inspirerende schetsprojecten met een schat aan verbazingwekkende figuren die bovendien de lezer aanzetten tot meer activiteiten om ook zelf te gaan ontwerpen met de opgedane ervaringen.

Aan de projecten gaat een inleiding vooraf, geeft de auteur een beeld van het beginsel van het perspectief en somt de te gebruiken tekengerei en basis voor tekentechnieken. Binnen de projecten leert de lezer onmogelijke vijfhoeken, kubussen, sterren, moeren en een onmogelijke vork te tekenen. Ook tekent men een 5-potige olifant, een aap, een silhouet en een serie ingewikkelde figuren. Zowel beginners als gevorderden kunnen met de uitdagende, bizarre trucs in het boek direct hun vaardigheden ontwikkelen en aanscherpen. Een ideaal boek voor thuis en voor onderwijsdoeleinden.

ISBN 978-94-6359-070-9, “Optische Illusies Tekenen”, Jonathan Stephen Harris, Uitgeverij Librero, 2018, 128 pagina’s.