Weer een verrassend aantal betoverende optisch illusies

21 maart 2019

Het compacte boek toont weer een groot aantal merkwaardige, begoochelende, verrassende, verbazingwekkende en fascinerende optische en visuele illusies en andere vormen van een spel met onze visuele waarneming. De afbeeldingen komen uit de studio van Archimedes Laboratory van Gianni A. Sarcone en Marie-Jo Waeber, aangevuld met illusionistische afbeeldingen van bevriende kunstenaars en ontwerpers van optische illusies.

Weer een verrassend aantal betoverende optisch illusies

Ultimate Eye Twisters

Het boek bevat een enorme diversiteit aan soorten en vormen van beeldillusies en visuele raadsels. De inhoud is bovendien ontstaan door het samenvoegen van de inhoud van de eerder verschenen succesvolle publicaties onder de titels Eye Twisters en Eye Boggers. De presentaties van de afbeeldingen zijn nieuw ontworpen en aangevuld met korte heldere vragen, opdrachten of toelichtingen. De antwoorden op de gestelde vragen staan achterin het boek.

Weer een verrassend aantal betoverende optisch illusies - 2 Weer een verrassend aantal betoverende optisch illusies - 3
Voorbeelden van beeldillusies uit Ultimate Eye Twisters.

Het is wederom zeer verrassend om te zien dat ontwerpers vanuit vormen en uitvoeringen van meerdere klassieke illusies weer interessante beeldvarianten hebben kunnen goochelen. De bijzondere ontwerpen zijn uitdagende afbeeldingen om zelf te ontdekken op welke wijze je wordt bedrogen, om je te laten inspireren om er zelf één te ontwerpen of om gezamenlijk de optische illusies te onderzoeken in familieverband of in het onderwijs. Een heel verrassend boekje voor uren kijkplezier en voor verzamelaars.

ISBN 978-1-78312-448-0, “Ultimate Eye Twisters”, Gianni A. Sarcone en Marie-Jo Waeber, Carlton Books, 2019, 192 pagina’s.


Gerelateerde artikelen