Test- en speelkaarten voor de jonge opticien

21 juli 2013

Voor het spelenderwijs ontdekken van het bewust zien en waarnemen van kleuren en figuren en het kennismaken met de kleine of grote visuele ongemakken en de bekende oogafwijkingen heeft het Canadese bedrijf Roylco een zogenoemde juniorset met oogtestkaarten op de markt gebracht.

Test- en speelkaarten voor de jonge opticien

Junior Optometrist Eye Charts

Daarmee kunnen kinderen de elementaire controleactiviteiten van optometristen en opticiens onder begeleiding van kleuterleidsters en docenten gericht naspelen. Voor kleuter- en basisscholen een ideale mogelijkheid om al vroeg vast te stellen dat een leerling kennelijk een afwijking heeft in het complete en complexe visuele systeem. Diverse testen kunnen uitgevoerd worden, zoals die van bijziendheid en verziendheid, onderscheiden van contrasten en kleurherkenning om bijvoorbeeld een zogenoemde kleurenblindheid te ontdekken. Een uitstekende methode om vroeg een probleem vast te stellen om daarna de ouders te adviseren een opticien te raadplegen.

Test- en speelkaarten voor de jonge opticien - 2

De juniorset bestaat uit acht kleurkaarten voor het testen van kleurenzien en acht A3 kaarten voor het testen van het scherp zien met afbeeldingen van dieren. Ook zijn er acht kleine zwart/wit kaarten voor de scherpzientest en een zakje met heel veel dierenfiguren. Beide afbeeldingen laten de kleurrijke hulpmiddelen zien.

Voor meer informatie over dit geweldige spel- en testmateriaal kunt u contact opnemen met KG & Rolf via www.kgrolf.nl


Gerelateerde artikelen