Nieuwe inrichtingen voor exposities

11 juni 2013

Het medium Tentoonstellingen mag zich verheugen in een permanente en actuele belangstelling van eigenaren van musea, galerieën, beurzen en evenementenhallen. Tentoonstellingen vormen een belangrijk interdisciplinair platform tussen kunst, architectuur, media, ontwerp en publiek. Het concept en vormgeving van projecten zijn in het algemeen van goede kwaliteit en staan ten grondslag aan de waardering door bezoekers van tentoonstellingen. Het zeer mooi uitgevoerde inspiratieboek bevat ruim zestig mooie toonaangevende tentoonstellingsprojecten uit vele landen van de wereld.

Nieuwe inrichtingen voor exposities

New Exhibition Design 01

De juwelen door ontwerp en uitvoering zijn uitgebreid beschreven en in beeld gebracht en hebben relaties tot gerealiseerde tijdelijke en permanente exposities. Bij meerdere projecten staan gegevens over de ontwerpkosten voor de gerealiseerde projecten. Ook voorbeelden van tijdelijk tot tentoonstellingsruimten verbouwde kerken en bedrijfsgebouwen geven de kracht van een goed ontwerp in het geheel van een expositie.

Bijzonder is het ontwerp voor de expositie “Istanboel” in de Nieuwe Kerk Amsterdam in 2007. Een spel van licht, kleur en schaduw was het ontwerpconcept van een fascinerende tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag in 2005. Alle bijdragen in dit ontwerp- en inspiratieboek zijn stuk voor stuk juwelen voor directies, conservators, eigenaren en beheerders van ruimten voor exposities, voor alle kunstliefhebbers en voor samenstellers van kunstbrochures en catalogi. Een tweede deel met nog meer geslaagde projecten is inmiddels verschenen.

ISBN 978 3 89986 028 3, “New Exhibition Design 01”, Uwe J. Reinhardt en Philipp Teufel, Verlag für Architektur und Design, 2008, 408 pagina’s


Gerelateerde artikelen