Testkaarten voor testen van mate van kleurzienstoornis

18 juni 2015

Regelmatig hebben oogartsen, keuringsartsen en anderen die werken met kleuren of verantwoordelijk zijn voor beoordeling van kleuren of voor volledige verwerking van visuele informatie, te maken met personen met een kleurzienstoornis. Om vast te stellen of bij een persoon een bepaalde kleurzienafwijking aanwezig is, kunnen zij beschikken over specifieke materialen om kleurzienafwijkingen vast te stellen.

Testkaarten voor testen van mate van kleurzienstoornis

Tafeln zur Prüfung des Farbensinnes

Met de inhoud, de toelichtingen en de vele kleurzientestkaarten in het compacte boek “Tafeln zur Prüfung des Farbensinnes” is het mogelijk een goede diagnostische test over de mate van het aanwezig zijn van een kleurzienstoornis uit te voeren. De test moet wel uitgevoerd worden door deskundigen en onder voorgeschreven condities. Volgens deskundigen bestaat er geen test die geschikt is om alle voorkomende afwijkingen in het zien van kleuren op een volledig reproduceerbare wijze te sporen.

In de praktijk zijn meerdere kleurzientesten in gebruik voor specifieke beroepen en industrieën. De inhoud van het boekje is het resultaat van studie, wetenschap en onderzoek en van praktische ervaring met de kleurzientestkaarten. Met de kaarten in het boekje kunnen aangeboren en verworven afwijkingen onderzocht worden. Door de toelichtingen en de perfect gedrukte kleurentestkaarten beschikken onderzoekers over een uitstekende referentiebron.

ISBN 978-3-13-412334-0, “Tafeln zur Prüfung des Farbensinnes”, Dieter Broschmann en Jörn Kuchenbecker, Georg Thieme Verlag, 34e druk, 2011, 16 pagina’s en 24 testkaarten.


Gerelateerde artikelen