Tijdschriften zorgen steeds weer voor actuele informatie

17 februari 2020

Lezers en verzamelaars van tijdschriften worden bij elk bezoek aan de schappen en opstellingen van tijdschriften telkens verrast op nieuw uitgekomen bladen in veelal frisse uitstralingen. In het algemeen is een verzamelaar op zoek naar een specifieke uitgave met het verzamelthema voor de tijdschriftencollecties of naar de eerstvolgende uitgave van een bepaalde periodiek.

Tijdschriften zorgen steeds weer voor actuele informatie

De voorzijde van Novum 12-2019 bevat een illusionistische omkeerbare tekst.

Recent hebben de speurtochten weer een diversiteit aan periodieken opgeleverd. De Apotheken Umschau ligt elke maand bij een reeks van Duitse apotheken voor geïnteresseerde klanten. Het nummer van 1 november 2019 bevat een hoofdartikel over de zorg voor het behoud van gezonde ogen. Een onderwerp dat met enige regelmaat wordt behandeld.

Tijdschriften zorgen steeds weer voor actuele informatie - 2 Tijdschriften zorgen steeds weer voor actuele informatie - 3 Tijdschriften zorgen steeds weer voor actuele informatie - 4

Tijdens ons bezoek aan de Postex 2019 in Apeldoorn is een bezoek aan de stand van de Deutsche Post beloond met een uitgave van het filatelie-journaal Postfrisch (5/2019). De aandacht voor de wetenschapper Alexander von Humboldt komt onder meer door de viering van de 250e geboortedag in 2019. In deze uitgave van Postfrisch vinden de lezers een artikel over recent verschenen Duitse postzegels met optische illusies en een bericht over het Illuseum in Berlijn.

Met twee grafische motieven brengt de Duitse Post onderhoudende verwarring in de filatelie. In het betreffende artikel is er tevens aandacht voor een Nederlandse uitgave van een thematische postzegel met een vlakverdeling van Maurits C. Escher en zijn portret (Mi.1666). De ontwerper van de titelzijde van een speciale uitgave van The Economist bracht een creatieve variant van de bekende Snellenkaart voor het vaststellen van de gezichtssterkte. De voorzijde van Novum 12-2019 bevat een illusionistische omkeerbare tekst.