Uitvoeringsplan geeft hoop om stikstof te verminderen

30 januari 2022

De tweede paperback van Stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM) is geheel gewijd aan het actuele en veel besproken maatschappelijke thema van het stikstofprobleem en de aandacht voor de sluipende effecten van teveel aan stikstof op onze natuur en de gezondheid.

Uitvoeringsplan geeft hoop om stikstof te verminderen

Stikstof. De sluipende effecten op natuur en gezondheid

Met de uitgave ‘Stikstof’ nam BWM het initiatief om voor een breed publiek de achtergronden van de huidige stikstofproblematiek helder uit te leggen en mogelijkheden te schetsen om tot een gezamelijke oplossing te komen. De redactie van de publicatie kon beschikken over een groot aantal bijdragen over allerlei details over noodzaak van het beschikbaar zijn van stikstof en over het ontstaan van teveel stikstof, waardoor het milieu en onze gezondheid worden aangetast.

Wetenschappers uit de onderzoeks- en werkgebieden rondom het thema ‘Milieu en stikstofproblematiek’ geven hun kennis, ervaring en mogelijke aanpak op een heldere en hoopgevende manier weer. De essays zijn afgewisseld met interessante afbeeldingen, figuren, tabellen en grafieken, kaders met weetjes en toelichtingen en interviews. Een boek van zeer grote waarde voor iedereen, die een bijdrage wil leveren aan de aanpak van de stikstofproblematiek en een gezond land!

ISBN 978-90-8803-114-4, “Stikstof. De sluipende effecten op natuur en gezondheid”, Jan Willem Erisman, e.a., Stichting Biowetenschappen en Maatschappij - BWM, 2021, 160 pagina’s, € 12,50.
Raadpleeg voor informatie de gegevens op de site www.biomaatschappij.nl.


Gerelateerde artikelen