Vakgebied Optica-Fotonica ingezet in meerdere sectoren

30 juni 2017

Door een snel toenemende vraag naar opgeleide personen in het vakgebied Optica - Fotonica dreigt er in de nabije toekomst een tekort te ontstaan aan onderzoekers, technici en commerciële medewerkers in de bedrijven en instituten, werkzaam in de innovatieve branche van Optica & Lasers. Het Mikrocentrum in Eindhoven organiseert vanaf 14 september 2017 weer een aantrekkelijke hoeveelheid cursussen op het gebied Optica in theorie en praktijk, Lasers en Laserveiligheid.

Vakgebied Optica-Fotonica ingezet in meerdere sectoren

Photonics Magazine

Voor het les- en instructiemateriaal wordt gebruikt gemaakt van de modernste studiematerialen en optische componenten en apparatuur. Voor het succesvol volgen van de cursus Optica is een opleidingsniveau op HBO-niveau gewenst. Personen met een MBO-opleiding zijn natuurlijk ook welkom. De cursus Optica is een eerste grote stap naar de wereld van de Fotonica. Een volledige cursusinhoud, voorwaarden, locaties en cursusdata zijn beschikbaar via de website www.mikrocentrum.nl.

Vakgebied Optica-Fotonica ingezet in meerdere sectoren - 2 Vakgebied Optica-Fotonica ingezet in meerdere sectoren - 3 Vakgebied Optica-Fotonica ingezet in meerdere sectoren - 4

Mikrocentrum werkt voor het tot stand komen van het les- en instructiemateriaal nauw samen met meerdere bedrijven en instellingen in het werk- en onderzoeksgebied van de optica en fotonica. Meerdere bedrijven, instituten en instellingen zijn verenigd in het platform PhotonicsNL. De vereniging geeft 4x per jaar het periodiek Photonics Magazine uit. Personen, instellingen, bedrijven, instituten en organisaties kunnen lid worden van de vereniging PhotonicsNL. Kijk voor uitgebreide informatie op de site www.photonicsNL.org.

De publicatie Photonics Magazine bevat hoogwaardige artikelen met de resultaten van wetenschappelijk onderzoek en prak-tische toepassingen van optische technie-ken, optische systemen en optische appa-ratuur en volgt de ontwikkelingen en toe-passingen in de wereld van de fotonica.


Gerelateerde artikelen