Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (64a)

18 juni 2024

De “Hoe-en Waarom-boeken” (verschenen in meerdere talen) zijn bedacht en geschreven in een heldere leesbare stijl. De boeken bevatten talrijke illustraties in een vierkleurendruk en behandelen alle mogelijke onderwerpen op een wetenschappelijk en educatief verantwoorde wijze voor gebruik in het onderwijs of in een omgeving van vrienden- en familieverbanden. Bekende deskundigen beschouwen deze reeks boeken als een onmisbare inleiding tot de kennis van de geschiedenis, wetenschappen, techniek, cultuur, kunst, maatschappij en natuur.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (64a)

Licht en kleur in het dagelijks leven

In meerdere landen zijn de respectievelijke series al tot een forse omvang gekomen. Oudere uitgaven zijn in het algemeen voor kleine bedragen te koop in winkels met 2e-handsboeken. In deze bijdrage binnen de rubriek “Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies” kozen wij voor de publicatie uit de serie “Hoe-en-waarom”-boeken de titel “Licht en Kleur”. In diverse landen verschijnen nieuwe publicaties in de serie en worden herdrukken van bestaande boeken op de markt gebracht.

De manier van behandeling van de gekozen onderwerpen en thema’s is bijzonder aantrekkelijk voor nieuwsgierige jongeren en voor andere belangstellenden. Voor elke lezer van onze nieuwsbrieven past de keuze voor “Licht en Kleur” precies bij de hoofdthema’s als zien, waarnemen, ons brein, licht, kleur en optische illusies en andere fenomenen. Ziet men een regenboog aan de hemel zal de toeschouwer ongetwijfeld geboeid zijn door het verschijnsel van een natuurlijke kleurenpracht. (Wordt vervolgd).

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (64a) - 2

ISBN 90-243-0232-3, “Licht en Kleur”, H.J. Highland, Zuid-Nederlandse Uitgeverij, 1963, 48 pagina’s.

ISBN 3-7886-0257-0, “Licht und Farbe”, Joseph Highland, Neuer Tessloff Verlag, 1964, 48 pagina’s.


Gerelateerde artikelen