Kunst is meer dan kijken naar vormen en figuren

11 juni 2024

De inhoud in tekst en afbeeldingen in het boek “The Visual Experience” zet lezers op bijzonder leerzame wijze aan om naar kunst te kijken en beelden te verwerken. Als je er goed over nadenkt, maakt kunst, althans bepaalde soorten kunst, deel uit van het dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan de effecten van grafische of toegepaste kunst op je leven. Tijdschrift-illustraties stimuleren je om alles leuk te vinden, van kleding tot compact disc en films bieden je modieuze rolmodellen die moeilijk te weerstaan zijn.

Kunst is meer dan kijken naar vormen en figuren

The Visual Experience

Kunst is er in allerlei vormen en afmetingen. Kunstafbeeldingen zijn krachtig, maar ze proberen je niet te overtuigen producten te kopen of je ervan te overtuigen modieus te zijn. Maar ze zeggen wel dingen over het leven. Sommige kunstwerken vieren de moderne samenleving, andere bekritiseren haar; sommige werken wekken onze angst voor het leven in het algemeen op, andere stellen ons gerust.

Weer andere kunstwerken verrassen ons door hun hoge standaard van originaliteit en de visuele kwaliteit. Wist u overigens dat de stijlen van advertenties en commercials vaak de stijlen van de kunst volgen? Met dit boek maak je kennis met allerlei soorten kunst en manieren om ernaar te kijken, te analyseren, te beoordelen en zelfs te maken. Na het lezen ervan weet je meer over kunst en kijk je beslist anders naar kunst.

ISBN 978-0-87192-291-5, “The Visual Experience”, Jack Hobbs en Richard Salome, Davis Publications, 1995, 2e druk, 336 pagina’s.