Het fenomeen van licht op educatieve wijze behandeld

10 juni 2024

Eén van de educatieve uitgaven in de serie voor jongeren onder de titel “Les neurones atomiques” staat geheel in het teken van de behandeling van het optische verschijnsel van het natuurlijke licht. Binnen deze collectie boekjes, waarin de makers met naam genoemde kinderen het verhaal laten vertellen, verschenen onder andere ook behandelingen van de verschijnselen statische elektriciteit, elektrische circuits en de elektrische batterij.

Het fenomeen van licht op educatieve wijze behandeld

La lumière

Elk boekje geeft een theoretische uitleg, een praktische benadering en instructies voor eigen experimenten om ook zelf meerdere eigenschappen te ervaren. Met vriendelijke karakters als Charlotte, Alice, Jules of Leon bieden “atomaire neuronen” aantrekkelijke presentaties en vragen uit het dagelijks leven worden uitgebreid behandeld. Voor onderwijsgevenden, ouders en begeleiders zijn deze educatieve uitgaven ook interessant om kinderen te sturen en te activeren om kennis te nemen van de behandelde onderwerpen.

Boekje “La lumière” bespreekt op eenvoudige en heldere wijze hoe licht (natuurlijk - kunstmatig) zorgt voor groei, bloei en gezondheid. In het boekje neemt Iris haar lezers mee naar de regenboog en de werking van een prisma om de inhoud van licht te laten zien. Ook is er informatie over de ontdekkingen door Maxwell, de vondst van X-stralen en het principe van de golflengte van elektromagnetische straling. Ook eigenschappen van licht zijn behandeld en is er een verklarende begrippenlijst aanwezig.

ISBN 978-2-89773-195-3, “La lumière”, Martin en Stéphane Brouillard, Éditions MultiMondes, 2020, 24 pagina’s.


Gerelateerde artikelen